En Irakisk pannacotta
Det här är en efterrätt som påminner om pannacotta, men kalorierna är färre. Den kan serveras kall som varm. Om du gör dubbla portioner kan du t.ex äta den kall dagen efter.
10 dl mjölk
4 msk potatismjöl
1 dl socker
4 msk rosenvatten (eller 1 msk malen kardemumma)
1 ägg
Garnering:
1 dl hackade pistaschnötter
Blanda potatismjöl med ungefär 1 dl mjölk i en kastrull. Sedan ägg, socer och resten av mjölken. Låt detta sjuda försiktigt tills att den tjocknar. Nu kan du tillsätta rosenvatten eller kardemumma och rör om. Häll upp blandningen i skålar och låt stå i kylen i minst 8 timmar. Strö över pistaschnötterna precis innan servering.
Du kan använda valnötter istället för pistaschnötter. Hacka valnötterna och rosta i en stekpanna tillsammans med socker och honung. Eller om man är nötallergiker kan bär eller sylt användes istället.
4 msk potatismjöl
1 dl socker
4 msk rosenvatten (eller 1 msk malen kardemumma)
1 ägg
Garnering:
1 dl hackade pistaschnötter
Blanda potatismjöl med ungefär 1 dl mjölk i en kastrull. Sedan ägg, socer och resten av mjölken. Låt detta sjuda försiktigt tills att den tjocknar. Nu kan du tillsätta rosenvatten eller kardemumma och rör om. Häll upp blandningen i skålar och låt stå i kylen i minst 8 timmar. Strö över pistaschnötterna precis innan servering.
Du kan använda valnötter istället för pistaschnötter. Hacka valnötterna och rosta i en stekpanna tillsammans med socker och honung. Eller om man är nötallergiker kan bär eller sylt användes istället.