Caroline

Burgol

Publicerad 2012-03-14 14:38:24 i Recept Mat,

Det här receptet går fort att tillaga, är gott och går snabbt att tillaga. Burgol liknar couscous men burgol är mer fiber och näringsrik eftersom i den bevars en större del av vetekornen. Det kan tillagas på olika sätt, det här är en variant jag har lärt mig, på kurdiska säger dom Saur till den här rätten.



5 dl burgol, gärna grov
5 msk olja
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
1/2-1 gul lök
3 tsk salt
tomater (bitar)
(vitlök om man gillar det)

Gör såhär: Värm oljan och stek löken, tomat, (vitlök) tills det får gyllenbrun färg. Tillsätt burgol och stek tillsammans med löken. Tillsätt också tomatpurén och stek med lite. Sedan tillsätter du vatten och salt och rör om. När vattnet börjar koka, sänk temperaturen och låt sjuda med lock. När vattnet kokat bort, sätt på lägsta tempraturen, rör om, och låt stå med lock i ca 15 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela