Caroline

Chilikryddade räkor i Laxfilé med gyllene mos

Publicerad 2012-03-05 17:30:26 i Recept Mat,

Kände mig lite kreativ idag och hittade på det här receptet, jag hade tänkte använda mig av creme fraiche men eftersom jag skulle äta potatis till, varför inte göra mos med laxen i ugnen? Enkelt! och resultatet blev jätte gott och jag kommer absolut att göra det igen!
4 portioner:



  • 4 st laxfiléer
  • räkor
  • potatis
  • salt
  • svartpeppar
  • chilipeppar
  • citron
  • gurkmeja
  • smör
  • mjölk

Gör såhär: Skala räkor och lägg i en skål, pressa citronsaft och krydda med chilipeppar över räkorna efter smak, rör om och låt stå. Salta vatten i en kastrull, koka potatisen. Mosa potatisen med en elvisp tillsammans med en lite smör, en skvätt mjölk, salt, svartpeppar, och gurkmeja för en fin gyllene färg på moset.
Dela laxfilén på längden (så att det blir en underdel och ett "lock") gör samma med alla, lägg botten av laxfileérna med skinnsidan neråt i en ugnssäker form. Lägg dom chilikryddade räkorna på dom och sedan "locken". Spara några räkor.
Salta och svartpeppra lite över fisken. Lägg sedan över ett par matskedar mos på vardera fiskbit, och om du har mycket mos, runtomkring fiskbitarna. Lägg på de sista räkorna och en till två citronskivor på varje fisk. Om det är kvar spad i skålen efter räkorna kan du ringla över detta också. Ställ in i ugnen i 20-30 minuter tills fisken är klar. 225 grader.

Är du hungrig passar det utmärkt med ris till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela